Projekt azonosító: GINOP-4.1.4-19-2020-02692

Projekt befejezése: 2021. augusztus 31.
Projekt tartalma: Faelgázosító kazán beépítése, teljes fűtésrendszer felújítása korszerűsítése, 36 kW teljesítményű napelemes rendszer telepítése
Támogatás mértéke: 55 %
Támogatási összeg: 11.938.382 Ft
Projekt címe: Malomgyártó Kft üzemcsarnokának energetikai korszerűsítése
Kedvezményezett neve: Malomgyártó Kft

 

 


 


Projekt azonosító: GINOP-2.1.2-8-1-4-16-2019-00744

Kedvezményezett neve: Malomgyártó Kft
Projekt címe: Gép- és eszközfejlesztés a Malomgyártó Kft-nél
Támogatási összeg: 25.369.534 - Ft
Támogatás mértéke: 55 %
Projekt befejezése: 2022. június 30.

A  kutatás-fejlesztési projekt esetében három jól elkülöníthető fejlesztésre kerül sor. Háztartási, konyhai gabonaőrlő kis malom építése, babkávé őrléséhez őrlőkő fejlesztése, fejlesztő játék/eszköz készítése. Az egyes feladatoknál jelentkező fejlesztési eredmények:

 

1. Háztartási/konyhai gabonaőrlő kis malom

A Malomgyártó Kft több mint húsz éve gyárt és forgalmaz gabona kis mennyiségű őrléséhez kis malmokat. A malmok kialakítása és felépítése az elmúlt évtizedekben nem változott jelentősen, manapság is ugyanabban a formában és szinte ugyan azzal a gyártási eljárással készülnek. A malmok bonyolult kialakításúak és rengeteg a kézimunka igényük, emiatt szükséges egy új gép tervezése, gyártásba állítása.

Új konyhai kis malom: Az előzetes elképzelés szerint egy teljesen átdolgozott gép kerül megtervezésre. Új letisztult dizájnnal, új műszaki megoldásokkal kerül megtervezésre a gép. Az eddigi minőséget megőrizve a teljes gépészeti felépítés újra tervezésre, átalakításra kerül.

 

2. Fejlesztő eszköz/játék

A társasjáték alkalmas látássérült és látó gyerekek valamint felnőttek játékára. Látássérült és vak gyerekek képességeinek további fejlesztésére, egyúttal látók érzékenyítésére- A látássérültek és vakok számára igen kevés a játékok száma a létező kínálatban nincsenek számukra megfelelő játékok, eszközök, főként olyanok ahol a látókkal közösen tudnak játszani.

 

3. Babkávé őrlőkő és őrlőgép fejlesztése

A törökös kávé esetében jelenleg előzetesen nagyüzemileg őrölt és vákuum-csomagolt babkávét fogyasztanak. Török cégek már keresték a Malomgyártó Kft-t, hogy olyan kávéőrlésre alkalmas eszközre lenne szükségük, amely őrlőkövek segítségével készíti el az őrleményt. Az eddigi tapasztalataink és ismeretek szerint a jelenlegi őrlőkövek nem alkalmasak erre a feladatra, mivel az olajos őrleményt felkenik a kőre és az használhatatlan lesz azt követően.

A tervezett fejlesztéseink közül ez a legkockázatosabb, olyan új köveket kell kialakítani amelyek a babkávé felkenése nélkül képesek a megfelelő minőségűre őrölni azt.


A projekt gazdaságilag várható eredményei mellett jelentős több, nem számszerűsíthető eredmény is jelentkezik,
Legjelentősebb az a szemlélet amely a fenntarthatóságra, környezetbarát anyagokra épülő termékek gyártására irányul.